čtvrtek 20. února 2014

Perník

Takže sladký recept číslo dva: Vegan perník

Moje nejoblíbenější buchta co naše babička pekla když jsme byli malí..

 
Ingredience:

100g hladké mouky
100g hrubé mouky
 200-250g moučkového cukru
větší hrst vlašských ořechů
1-2 zralejší banány
polévková lžíce kakaa na vaření
5-10 lžic oleje
kokos na posypání
kypřící prášek
perníkové koření (nebo kypřící prášek do perníku)
alsan na vymazání plechu
(jo a jsem lama protože polevu mam zase z pytliku)

Postup:

Ve větší misce smícháme mouky s cukrem, kakaem, olejem, ořechy a rozmačkanýma banánama. Metlou nebo mixérem pořádně promícháme a vylejeme na vymazaný plech. Pečeme 25-35 min při teplotě 180°.
Po upečení už jen polejt čokoládovou polevou a posypat cukrem.
Taky je dobrý do těsta přidat trochu povidel, perník je pak takovej vláčnější. Já je bohužel neměl ale i bez nich byl perníček lahodný a rychle snědený :-) Dobrou chuť


Žádné komentáře:

Okomentovat